Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Saluki

De Saluki is een gracieuze, elegante, middelgrote windhond. Hij heeft een zachte, gladde vacht met extra lange haren op de poten en oren en soms ook bij de keel. De gladharige saluki heeft deze extra lange haren echter niet. De vacht kan elke kleur of kleurencombinatie hebben, behalve schimmelkleurig. Een volwassen reu is ongeveer 58-71cm, vrouwtjes zijn iets kleiner. Als ze volgroeid zijn wegen ze ongeveer 13-30kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Net als de meeste windhonden is de Saluki afstandelijk richting onbekenden, en zelfs gereserveerd richting mensen die zijn baasje kent. Het is een onafhankelijke hond met een waardige uitstraling, die ook zeer gevoelig en gespannen kan zijn. Hij is niet graag alleen en wordt vaak angstig als hij te lang weg is van zijn baasje. Verder is hij erg aanhankelijk richting zijn geliefden.

Oorsprong

Land van herkomst: Perzië/Midden-Oosten

De Saluki is een eeuwenoud ras en is de jachthond van de woestijn. Hij werd duizenden jaren lang gefokt om voedsel te vangen voor Arabische bedoeïenen. Er is een schedel van een Saluki gevonden op een archeologische plek in de Mesopotamische stad Tepe Gawra, in het huidige Noord-Irak, die dateert uit 3500 voor Christus. De naam komt waarschijnlijk van Saluk of Seleukia, oude Arabische steden. Het ras wordt ook wel de Gazellehond genoemd, naar zijn favoriete prooi.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!