Your Pet, Our Passion.

Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een grote actieve hond met een korte effen vacht die een kenmerkende 'ridge' over de rug heeft. Het is een krachtige en behendige hond. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 63-69cm en weegt 30-39kg. Een teef is 61-66cm hoog en weegt 30-39kg. Hun kleur varieert van licht tarwekleurig tot roodbruin.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Rhodesian Ridgeback is een krachtige, sterke hond die vastberaden en koppig kan zijn. Thuis is hij zelfverzekerd en rustig, maar hij is erg wantrouwig naar onbekenden. Het is geen ideaal ras als je voor het eerst een hond neemt, hij heeft een ervaren baasje nodig die hem kan trainen en op jonge leeftijd goed kan socialiseren.

Oorsprong

Uit documenten blijkt dat de Zuid-Afrikaanse Hottentotten Ridgeback-honden sinds de vijftiende eeuw gebruikten als jachthonden en gezelschapsdieren. Ze werden gefokt om op groot wild te jagen, om het wild te vinden en in de val te drijven, maar niet om aan te vallen. Zodra ze hun prooi in het nauw hadden gedreven, blaften ze naar de jager. In de negentiende eeuw fokte Europese kolonisten deze hond met hun eigen Mastiffs en speurhonden en daaruit ontstond de Rhodesian Ridgeback die we tegenwoordig kennen. Deze honden worden nu niet meer gebruikt voor hun oorspronkelijke doel, namelijk jagen, maar als waakhond en gezelschapsdier.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!