Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Barzoi

Deze lange, elegante windhonden houden hun smalle kop trots omhoog. De vacht van de Barzoi is zijdezacht en middellang, maar langer op de benen en staart. De vacht is wit, goud, rood, grijs, zwart gespikkeld of een combinatie. Een volwassen teefje is minimaal 68cm hoog en weegt ongeveer 34kg. Volwassen reuen zijn minimaal 74cm en wegen ongeveer 41kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Ondanks hun formaat zijn deze opgewekte honden vriendelijk en kalm. Ze kunnen enigszins afstandelijk zijn richting onbekenden. Andere honden met een vergelijkbare mentaliteit zullen ze tolereren, maar het is belangrijk om ze op jonge leeftijd kennis te laten maken met katten en andere huisdieren, want ze zullen altijd reageren op dieren die wegvluchten.

Oorsprong

Land van herkomst: Rusland

Sinds de 17e eeuw werden Barzois in Rusland gebruikt om op wolven te jagen. Een Russische hertog importeerde verschillende windhonden uit Arabië, maar die waren niet bestand tegen de barre Russische winters. De tweede keer kruiste hij ze met honden met een lokale vacht, mogelijk Tartar-jachthonden of herdershonden met lange poten. Vanwege hun zachte temperament en exotische uitstraling was de Barzoi het perfecte cadeau van de tsaren aan de koningen in Europa. Na de Russische Revolutie in 1917 werden Barzois geassocieerd met de heersende klasse en werden veel kennels vernield. Het ras heeft het alleen overleefd dankzij de cadeaus aan de westerse wereld.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!