Your Pet, Our Passion.

Italiaans Windhondje

Deze elegante en slanke hond lijkt de miniatuurversie van de Greyhound. Zijn vacht is zacht en glanzend en kan verschillende kleuren hebben (meer informatie vind je in de rasstandaard). Zijn kop is smal, hij heeft een spitse snuit en zijn gevouwen oren staan hoog op zijn kop. Zijn rug heeft een licht golvende vorm en hij is zeer smal onder zijn ribbenkast. Verder loopt hij met hoogstappende gang. Een volwassen Italiaanse windhond is 32-38cm hoog en weegt 3,6-4,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Deze liefdevolle hond is gek op knuffelen. Enerzijds is dit aanhankelijkheid, anderzijds heeft hij de warmte hard nodig! Het is belangrijk om de Italiaanse Windhond op jonge leeftijd te socialiseren, zodat hij gemakkelijker nieuwe mensen en situaties accepteert. Het kan even duren voordat deze hond zich aan je hecht, maar daarna zijn jullie vrienden voor het leven en is het een geweldig gezelschapsdier.

Oorsprong

Land van herkomst: Italië

Er wordt gedacht dat de Italiaanse Windhond afkomstig is uit Egypte. Er zijn namelijk gemummificeerde honden gevonden in de tombes van de farao's, die erg veel op de hedendaagse hond lijken. De hond werd in de zesde eeuw voor Christus door de Romeinen meegenomen naar het Middellandse Zeegebied, waar hij populair werd onder de Griekse en Romeinse adel. In de 16e en 17e eeuw bereikte dit ras het hoogtepunt van zijn populariteit en was hij op vele hoven te vinden. Beroemde baasjes zijn Maria van Schotland, Karel I, Frederik de Grote en Koningin Victoria. De Italiaanse Windhond is misschien gebruikt om op konijnen te jagen, maar werd voornamelijk gefokt als gezelschapsdier.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!