Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Pharaoh Hond

De Pharaoh Hond is een middelgrote hond met een elegante, atletische verschijning en rechtopstaande oren. Zijn korte vacht is taankleurig, soms met witte vlekken. Een volwassen reu is 56-63cm hoog en weegt 23-25kg. Een volwassen teefje is 53-61cm en 20-23kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Pharaoh Hond is redelijk onafhankelijk en trouw aan zijn gezin. Hij heeft een jachtinstinct dat hij van nature zal volgen, met of zonder jou aan zijn zijde. Als hij niet op jonge leeftijd goed gesocialiseerd is, ziet hij katten en andere kleine dieren als prooi. De Pharaoh Hond blaft vrij veel en is graag in het gezelschap van andere honden en mensen.

Oorsprong

Land van herkomst: Malta

In de Nijlvallei zijn overblijfselen gevonden van honden uit 4000 voor Christus, die op de Pharaoh Hond lijken. Er wordt gedacht dat voordat het Oude Egypte ontstond, de Feniciërs windhonden verhandelden en dat ze die ze achterlieten op onbewoonde eilanden, waar ze zich honderden jaren lang voortplantten. Rond 1000 voor Christus werd het eiland Malta gekoloniseerd door de Feniciërs en hun windhonden. Deze honden werden gewaardeerd omdat ze op konijnen jaagden en dit is de Pharaoh Hond zoals we hem tegenwoordig kennen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!