Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Basenji

Deze hond is klein tot middelgroot en heeft een kenmerkende, sterk gekrulde staart en een gerimpeld voorhoofd. De zachte, korte, glanzende vacht van de Basenji kan allerlei kleuren hebben: rood, wit, zwart, taankleurig en alle combinaties daarvan. Meer informatie vind je in de rasstandaard. De ideale schofthoogte is 43cm voor reuen (vanaf het uiteinde van de voorpoot tot de bovenrand van de schouder) en 40cm voor teven. Een volgroeide reu weegt idealiter 11kg en een volgroeide teef 9,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Dit is de enige hond die niet blaft, maar ze jodelen wel als ze enthousiast zijn! De Basenji is alert, onafhankelijk, intelligent, houdt zichzelf schoon en heeft nagenoeg geen geur: het is net een kat, en hij kan zelfs in hekken en bomen klimmen! De Basenji is liefdevol naar zijn familie en meestal afstandelijk richting onbekenden. Ze zoeken vaak ruzie met andere honden, dus vroege socialisatie is noodzakelijk.

Oorsprong

Land van herkomst: Afrika

De Basenji werd waarschijnlijk gefokt om de farao's gezelschap te houden. In de Egyptische piramides zijn namelijk afbeeldingen te zien van de Basenji. In de loop der tijd verhuisde dit ras naar Centraal-Afrika, waar ze in de regio Congo werden gebruikt om rietratten met lange tanden te doden. Deze grote, gevaarlijke ratten vormden een serieuze bedreiging voor het vee van de lokale bewoners en een goede jachthond was daarom essentieel. Dit ras werd pas in de Victoriaanse tijd ontdekt door de westerse wereld, toen de eerste ontdekkingsreizigers in Afrika schreven over een 'hond die niet blaft'.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!