Your Pet, Our Passion.

Dandie Dinmont Terriër

De Dandie Dinmont Terriër heeft een lang, maar kort lichaam. Als hij volgroeid is, heeft hij een schofthoogte van 20-28cm en weegt hij 8-11kg. Hij heeft grote, expressieve ogen en een kenmerkende vacht, die op zijn kop zijdezacht aanvoelt. De dubbele vacht bestaat uit een zachte ondervacht en een ruwere bovenvacht en heeft een peper- of mosterdkleur.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Dandie Dinmont Terriër heeft bepaalde terriërtrekken: hij is vastberaden, volhardend en heeft een onafhankelijke geest. Het is ook een gevoelige, aanhankelijke hond die loyaal is naar zijn baasjes, waardoor hij een geweldig gezelschapsdier is.

Oorsprong

Land van herkomst: Schotland

Deze Schotse werkterriër werd in de 17e eeuw ontwikkeld om op dassen, otters en ander wild te jagen. Ze waren zo succesvol in het vinden van de volgende maaltijd dat ze geroemd werden door stropers. Het verhaal gaat dat de moderne Dandie Dinmont Terriër afstamt van de hond van een stroper die in een val was gelopen op het landgoed van de Hertog van Buccleuch. Ze stonden bekend als mosterd- en peperterriërs (vanwege de kleur van hun vacht). Hun huidige naam is vernoemd naar een personage uit het boek Guy Mannering van Sir Walter Scott, dat dit soort honden bezat.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!