Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Schotse Terriër

Ondanks zijn kleine formaat is de Schotse Terriër een sterke, krachtige hond. Zijn vacht is zwart, tarwekleurig of getijgerd en bestaat uit een ruwharige bovenvacht en een zachte, dichte ondervacht. Daarnaast heeft hij opvallende wenkbrauwen en een snor. Een volwassen 'Scottie' is 25-28cm hoog en weegt 8,5-10,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Schotse Terriër is een stuk moediger en brutaler dan zijn formaat doet vermoeden. Bij buitenstaanders kan hij chagrijnig en serieus overkomen, maar naar zijn familie en vrienden is het een trouwe, aanhankelijke, vrolijke hond. Ondanks deze loyaliteit is het een onafhankelijke hond die goed gemotiveerd en uitgedaagd moet worden tijdens trainingen. Dit vergt vaak geduld.

Oorsprong

Vergelijkbare Rassen: Schotland

Tot 1859 was er niets bekend over dit ras, maar in dat jaar werd de Schotse Terriër tentoongesteld als op zichzelf staand ras. Toen nog onder de naam Aberdeen Terriër, de regio waar ze voornamelijk werden gefokt. Het staat echter vast dat de West Highland White Terriër en de Schotse Terriër verwant zijn aan elkaar. Hun beide voorouders komen uit de Schotse Blackmount-regio's Perthshire en Moor of Rannoch. Deze honden werden gebruikt om te jagen op ongedierte tussen de rotsen, ratten onder de grond en ander ongedierte in schuren.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!