Your Pet, Our Passion.

Skye Terriër

Deze elegante, kleine tot middelgrote terriër heeft een lang lichaam en korte poten: een volwassen reu is ongeveer 25-26cm hoog en is 105cm lang van zijn neus tot het puntje van zijn staart. Teefjes zijn iets kleiner. De lange vacht is ruw en steil, is iets korter op de kop en valt over de ogen zonder dat dit zijn zicht beperkt. Hij heeft rechtopstaande of hangende oren met extra lange haren. De vacht kan allerlei kleuren hebben (zie de rasstandaard).

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Skye Terriër hecht zich aan één persoon en is erg trouw aan zijn baasje. Hij heeft een sterke wil en kan wantrouwend zijn richting onbekenden, maar het is een opgewekt dier. Vroege socialisatie is essentieel, niet alleen met mensen maar ook met andere honden en huisdieren.

Oorsprong

Land van herkomst: Scotland

De Skye Terriër is afkomstig van het eiland Skye, een van de eilanden ten noordwesten van Schotland. Het ras ontstond in de 16e eeuw en werd oorspronkelijk gebruikt om ongedierte te bestrijden. Het verhaal gaat dat honden die de schipbreuk van de Spaanse Armada overleefden, gekruist werden met lokale Schotse Terriërs, waaruit de langharige hond ontstond die op de huidige Skye Terriër lijkt. De Schotse Terriërs zijn mogelijk vroege Cairn Terriers, of ze zijn afkomstig van de Zweedse Vallhund, uit de tijd dat de Vikingen het gebied binnenvielen.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!