Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Sealyham Terriër

De Sealyham Terriër is een kleine, compact gebouwde terriër met een lange, ruwharige vacht die helemaal wit of wit met verschillende gekleurde aftekeningen kan zijn (meer informatie vind je in de rasstandaard). Volgroeid hebben ze een maximale schofthoogte van 31 cm en volwassen reuen wegen ongeveer 9 kg en teefjes ongeveer 8 kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Sealyham Terriër heeft veel typische terriërtrekken: hij is dapper en onbevreesd, maar ook vriendelijk naar mensen. Verder is hij altijd alert, blaft hij als hij iets ongebruikelijks ziet en hij toont zijn ongenoegen als een andere hond ruzie zoekt. Vroege socialisatie met katten en andere honden is essentieel. Hij heeft veel pit en is een vrolijk, speels gezelschapsdier.

Oorsprong

De Sealyham Terriër is een vrij recent ras en ontstond pas in het midden van de 19e eeuw. Toen kapitein John Owen Tucker-Edwards uit Sealyham Mansion (in Zuidwest-Wales) in 1848 met pensioen ging en vaker wilde jagen, besloot hij om de perfecte terriër te creëren. Hij gebruikte waarschijnlijk de Corgi, West Highland White Terriër, draadharige Foxterriër, Bullterriër, Dandie Dinmont Terriër en de Cheshire Terriër. De Sealyham Terriër werd samen met Otterhounds gebruikt om op otters, vossen en dassen te jagen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!