Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Staffordshire Bull Terriër

De Staffordshire Bull Terriër is een gespierde, kortharige hond met het uiterlijk van zowel een 'bull' als een 'terriër', waardoor hij er krachtig en behendig uitziet. Een volwassen hond heeft een hoogte van 36-41cm. Volwassen reuen wegen 13-17kg, volwassen teefjes 11-15,4kg. De korte, zachte vacht is rood, reebruin, wit, zwart, blauw, getijgerd of een van deze kleuren met wit.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Een goed gefokte, goed gesocialiseerde Staffordshire Bull Terriër is dol op mensen, misschien is hij soms zelfs iets te onstuimig! Met andere honden en dieren gaat hij echter minder goed samen, hoewel dit in grote mate afhangt van vroege socialisatie en training. Sommige Staffordshire Bull Terriër kunnen prima met andere honden en katten samenleven, andere kun je beter niet los laten lopen als er honden in de buurt zijn. Vroege en continue socialisatie is essentieel.

Oorsprong

Dit ras ontstond in de negentiende eeuw, toen gevechten met stieren en beren verboden werden. Er ontstond een nieuwe sport, namelijk hondengevechten, en Bulldogs en Terriërs werden gekruist om de Bull-and-Terrier te produceren, waar de Staffordshire Bull Terriërvanaf stamt. De 'Staffie' was populair onder alle lagen van de bevolking, waaronder de Victoriaanse arbeidersklasse, en woonde vaak in kleine, volle huizen met grote gezinnen. Zijn goede omgang met mensen van alle leeftijden is hier waarschijnlijk aan te danken.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!