Your Pet, Our Passion.

Boxer

De Boxer is een middelgrote, zeer gespierde, stevige hond met een diepe borst. Ze hebben een korte kop en hun kin staat een beetje omhoog. De vacht is reebruin en getijgerd, meestal met witte vlekken, of ze zijn helemaal wit. De gemiddelde schofthoogte van een volwassen reu is 57-63cm en hij weegt 30-32kg. Volwassen teven zijn 53-59cm en wegen ongeveer 25-27kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Boxers zijn gedurende hun hele leven net puppy's en daarom hebben ze veel aandacht nodig! Ze zijn levendig, sterk en loyaal en zijn geweldige huisdieren voor het hele gezin, ook voor kinderen. Ze kunnen onstuimig zijn, dus ze zijn niet ideaal voor een gezin met zeer jonge kinderen. Ze zoeken niet snel een gevecht op, maar ze zijn onbevreesd en erg zelfverzekerd, dus ze zullen zichzelf altijd goed verdedigen. Als ze te vaak alleen thuis worden gelaten kunnen ze destructief worden.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De Boxer is afkomstig van twee mastiffachtige hondenrassen die in Duitsland in de middeleeuwen werden gebruikt als jachthonden. Deze honden jaagden op everzwijnen, beren en herten. De voorvaderen van de Boxer werden ook gebruikt voor gevechten van honden tegen stieren, toen dit een sport werd. In de 19e eeuw werden deze rassen gekruist met de buldog en werd de boxer gecreëerd.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!