Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Shar-Pei

De Shar-Pei kenmerkt zich door de plooivorming over zijn hele lichaam en de 'fronsende' uitdrukking op zijn gezicht. Het is een vierkante hond met een korte romp die er stevig gebouwd en krachtig uitziet. Zijn vacht is kort, borstelig en voelt ruw aan. De Shar-Pei kan allerlei kleuren hebben, zie de rasstandaard voor meer informatie. Een volwassen Shar-Pei is 46-51cm hoog en weegt ongeveer 18kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Een goed gesocialiseerde Shar-Pei is trouw aan zijn gezin. Hij is een loyale, speelse en actieve hond, maar hij kan ook koppig en territoriaal zijn als hij niet op jonge leeftijd goed wordt getraind. Hij is van nature wantrouwig richting onbekenden. Katten zal hij accepteren, als hij er op jonge leeftijd kennis mee heeft gemaakt, maar andere honden kunnen een probleem zijn. Ze hebben meestal een hekel aan kou.

Oorsprong

Land van herkomst: China

De Shar-Pei is een eeuwenoud ras en is een kruising tussen de Mastiff en Scandinavische rassen. Hij heeft een kenmerkende blauwe tong, net als de Chow Chow, een ras dat ook in zijn DNA zit. Oorspronkelijk werd de Shar-Pei in China gezien als delicatesse. Toen het verboden werd om dit ras als huisdier te houden, stierf het bijna uit. Een betrokken fokker genaamd Matgo Law wist de Westerse wereld echter enthousiast te maken en zo werd het ras gered. Toen de Shar-Pei in de jaren zeventig voor het eerst naar het Westen kwam, was het het zeldzaamste hondenras ter wereld.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!