Your Pet, Our Passion.

Foxterriër ruwhaar

De ruwharige Foxterriër is klein en heeft een korte rug, maar het is een gespierde, krachtige hond. Zijn dikke, draadachtige vacht is meestal wit met zwarte, taankleurig of zwarte en taankleurige vlekken. Volwassen mannetjes worden maximaal 39cm hoog en wegen ongeveer 8kg. Vrouwtjes zijn iets kleiner.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De ruwharige Foxterriër is alert en staat altijd paraat. Het is een actieve hond die je bezig moet houden. Als hij zich verveelt, zorgt hij voor zijn eigen entertainment door bijvoorbeeld te graven of blaffen. Het is een dappere, extraverte terriër die meestal vriendelijk is naar mensen, maar zijn jachtinstinct is nooit ver weg.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigd Koninkrijk

De ruwharige Foxterriër werd ontwikkeld uit regionale ruwharige Black-and-Tan-terriërs uit Wales, Derbyshire en Durham. Hij wordt sinds de 19e eeuw gebruikt om vossen te vinden en uit hun holen te drijven, zodat de jacht verder kan gaan. Oorspronkelijk bestond het ras als Foxterriër met twee varianten, de ruwharige en de gladharige. Deze twee soorten werden in het begin gekruist, maar worden nu als apart ras gezien, met elk hun eigen rasstandaard.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!