Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Otterhound

De Otterhound is een grote, sterke hond die gefokt is om in het water te werken. Hij heeft een waterbestendige, vette, ruwharig vacht die alle gebruikelijke vachtkleuren kan hebben (in de rasstandaard vind je meer informatie). Een volwassen reu heeft een schofthoogte van ongeveer 69cm en teven zijn 61cm hoog. Ze wegen tussen de 36 en 54kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Dit is een vriendelijke, opgewekte hond die ook groot en onstuimig kan zijn. Hoewel hij goed overweg kan met kinderen, is het belangrijk om goed op te letten als er erg jonge kinderen in zijn buurt zijn. Hij is een vrolijke, onbezorgde hond die gek is op het buitenleven en een actief baasje nodig heeft.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Otters zijn inmiddels zeldzame en beschermde dieren, maar ooit werden ze gezien als ongedierte dat de waardevolle visvoorraad in vijvers bedreigde. Daarom werden er honden gefokt om op otters te jagen. Dit werd voor het eerste vastgelegd in de 12e eeuw toen Henry II de Engelse koning was. In de 18e eeuw ontstond er een Otterhound die vergelijkbaar is met de hond die we vandaag de dag kennen. Op otters jagen werd in 1978 in Engeland verboden en daarom komt deze hond steeds minder voor. De Otterhound staat in Engeland inmiddels op de lijst van met uitsterven bedreigde rassen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!