Your Pet, Our Passion.

Bloedhond

De Bloedhond is gemakkelijk te herkennen aan zijn nobele, rimpelige kop, hangende oogleden en hangoren. Deze hond heeft een krachtig lichaam en sterke ledematen en hij is groot! Hij heeft een korte, zachte vacht in de kleuren zwart en taankleurig, leverkleurig en taankleurig, of rood. Volwassen teven zijn 58-63 cm hoog en reuen 63-69 cm. Ze wegen 41-50 kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Deze zachtaardige, aanhankelijke honden kunnen vaak goed overweg met kinderen en andere honden of huisdieren. Het zijn vriendelijke honden die zowel gewenste als ongewenste bezoekers welkom heten. Thuis zijn ze rustig, maar buiten kunnen ze een flinke stem opzetten. Het zijn gezinshonden die niet graag alleen zijn.

Oorsprong

Land van herkomst: België

De voorgeschiedenis van de moderne bloedhond kan terug worden geleid naar het klooster van Sint Hubertus, waar honden genaamd 'Segusius' oorspronkelijk werden gebruikt om wolven, grote katten of herten op te sporen, of het spoor van gewond wild te volgen. Toen de Normandiërs in 1066 Engeland veroverden, namen ze verschillende honden mee en de Sint Hubertushond was daar één van.

De moderne bloedhond is niet identiek aan de hond uit deze tijd, maar wordt nog steeds de Sint-Hubertushond genoemd.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!