Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

West Highland White Terriër

Dit is een schitterende hond dankzij zijn prachtige vacht, zijn dopneusje en de kleine rechtopstaande oren. Hij is compact en zijn kop heeft een vosachtige uitstraling. Zijn witte vacht is zijn meest opvallende kenmerk: de bovenvacht is steil en ruwharig en de dikke ondervacht is zacht. Een volwassen highland westie is 28cm hoog en weegt tussen de 7 en 10kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De West Highland White Terriër is een ondeugend, zelfverzekerd en aanhankelijk hondje dat erg trouw is aan zijn gezin. Hij is alert en dapper, waardoor hij een uitstekende waakhond is, maar hij kan ook sluw en koppig zijn. Het is belangrijk dat hij op jonge leeftijd aan katten wordt voorgesteld, anders zal hij die zien als prooi. Hij kan onstuimig zijn, dus training wordt aangeraden!

Oorsprong

Land van herkomst: Schotland

De West Highland White Terriër werd gefokt om op otters, vossen en ongedierte te jagen. Er werden witte, ruwharige pups uit Schotse nestjes geselecteerd om dit ras te creëren. James I, de koning van Engeland in de jaren twintig van de zeventiende eeuw, wilde 'kleine witte hondjes' uit Argyleshire, Schotland, en mogelijk waren dit Westies! Daarnaast schoot Kolonel Malcolm van Poltalloch, Argyleshire, per ongeluk zijn favoriete terriër dood (een met een donkere vacht). Hij zwoer dat hij daarna alleen nog maar witte honden wilde hebben, die toen Poltalloch Terriërs werden genoemd. Het landgoed van de Hertog van Argyll in Dumbartonshire heette Roseneath en daarom werden deze witte terriërs in de 19e eeuw Roseneath Terriërs genoemd, naar hun beschermheer.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!