Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Cairn Terriër

Cairn Terriërs hebben korte pootjes en zijn sterk gebouwd. Ze hebben een vosachtige uitstraling, een ruwe vacht en kleine, puntige oren. Hoewel ze niet zwaar zijn, zijn het gespierde, harde werkers met een ruwe, weeldigere bovenvacht en een korte, zachte, dichte ondervacht. Cairns zijn crèmekleurig, tarwekleurig, rood, grijs of zwart met getijgerd in alle kleuren. Een volwassen Cairn Terriër is 28-31cm hoog en weegt ongeveer 6-7,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Dit is een vrolijk, alert, levendig en extravert ras dat getraind kan worden om samen te leven met kinderen. Ze kunnen ook goed overweg met andere honden, hoewel ze soms hun territorium bewaken. Het is belangrijk dat ze op jonge leeftijd andere katten en huisdieren accepteren, anders zullen ze er later op jagen. Ze kunnen onafhankelijk en koppig zijn en daarom is consistente en liefdevolle training essentieel.

Oorsprong

Land van herkomst: Schotland

De Cairn Terriër is afkomstig van de eilanden ten westen van Schotland, voornamelijk van Isle of Skye. Ze bestaan sinds de 16e eeuw. Het ras is vernoemd naar de stenen (cairns) die gebruikt werden om een grens of een graf af te bakenen. Deze stenen waren favoriete plekken waar vossen en andere lastposten zich schuilhielden en de kleine maar onbevreesde Cairn Terriër werd gemaakt om ze te verjagen. Langzaam ontstonden er verschillende rassen uit een grote variëteit aan terriërsoorten: de Cairn Terriër, Skye Terriër, West Highland White Terriër en de Schotse Terriër.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!