Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Norfolk Terriër

De Norfolk Terriër is een van de kleinste bestaande terriërs. Hij heeft een ruwharige, steile, waterbestendige vacht die rood, tarwekleurig, zwart, taankleurig en schimmelkleurig kan zijn. Deze terriërs zijn idealiter 25cm hoog en wegen ongeveer 4-5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Zoals de meeste terriërs is de Norfolk slim, actief en vaak verrassend vasthoudend voor hun grootte. In tegenstelling tot vele terriërs zijn ze echter sociaal met anderen, vriendelijk, opgewekt en tolerant - en over het algemeen goed met kinderen.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

De Norfolk Terriër werd pas in 1964 een apart ras en tot dan toe werden ze gewoon gezien als een variatie binnen het ras Norwich Terriër en dus is hun geschiedenis hetzelfde.
De oorsprong van de Norfolk is te vinden in de buurt van de universiteit van Cambridge aan het einde van de 19e eeuw. Het was in de mode voor de sportievere studenten om een ​​bepaald type terriër te bezitten die werd gefokt in een stalhouderij in Trumpington Street, die langs de achterkant van een aantal van de colleges liep. Terwijl de studenten samen leefden en socialiseerden, moesten hun honden even sociaal zijn en zouden ze inderdaad in een roedel werken.

Het was een van deze honden, een zandkleurige hond genaamd Rags, die wordt aangemerkt als de grondlegger van zowel de Norwich- als de Norfolk Terriërs die we tegenwoordig kennen.Tot 1964 werden de honden met hangende oren nog steeds geclassificeerd als Norwich Terriërs, maar na deze datum werden de twee gescheiden gehouden en werden de honden met hangende oren Norfolk Terriërs genoemd.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!