Your Pet, Our Passion.

Poedel

De Poedel is een adelijke, elegante en harmonieus gebouwde hond met een spitse snuit en een lange nek. Hij heeft een weelderige, krullende vacht die meestal in model wordt gebracht. Ze komen voor in allerlei kleuren, zoals zwart, wit, blauw, grijs, zilver, bruin, perzik en crèmekleurig (zie de rasstandaard voor verdere gegevens). Een volwassen Poedel is minimaal 38cm hoog en weegt 20-32kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Dit is een aanhankelijke, levendige hond en een geweldig gezelschapsdier. De Poedel is een goede waakhond, die bezoekers aankondigt maar nooit agressief wordt. Hij is een vrolijke, energieke hond die graag onderdeel uitmaakt van een druk en bruisend gezinsleven.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De middenslag Poedel is de oudste van de vier poedelvarianten: de Dwergpoedel en Toypoedel werden later ontwikkeld. De exacte herkomst van de Poedel is niet bekend. Sommige zeggen dat het ras uit Frankrijk komt, andere beweren Duitsland. Over het algemeen wordt aangenomen dat deze honden vanuit Duitsland naar Frankrijk werden gebracht en dat ze in Frankrijk zijn ontwikkeld tot hun huidige vorm. In Duitsland werd dit hondenras gebruikt voor het apporteren uit het water en sommige poedels hebben nog steeds een jachtinstinct.

Hun opvallende kapsels waren oorspronkelijk praktisch met het doel om alle ongewenste vacht die doordrenkt zou raken met water af ​​te knippen, maar toch het haar te behouden waar nodig om gewrichten te beschermen en interne organen warm te houden.
 

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!