Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Golden Retriever

Deze grote retriever staat bekend om zijn weelderige, middellange goudkleurige vacht. Hij heeft een vriendelijke uitstraling en is perfect symmetrisch gebouwd. Hij loopt met lange, krachtige stappen en maakt daarbij een vloeiende beweging. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 56-61cm en weegt 30-34kg. Een volwassen teefje is 51-56cm en 27-32kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Golden Retriever is een vriendelijke hond met een stabiel karakter, die zich meestal goed aanpast aan het gezinsleven. Hij wordt graag betrokken bij alle activiteiten, zowel binnen als buiten. Hij is een echte retriever en hij zal alles wat in zijn muil past willen verslepen of dragen. Verder is hij gek op water, dus zorg ervoor dat het veilig is als er water in de buurt is. De Golden Retriever is echter een piekeraar, en het is belangrijk dat je tijdens trainingen zorgvuldig omgaat met zijn gevoelige kant.

Oorsprong

Sir Dudley Marjoribanks (Heer Tweedmouth) vond de blonde kleur van retrievers prachtig en kocht in 1865 in het Engelse Brighton een hond genaamd 'Nous'. Hij kruiste deze hond met een Tweedwater-spaniël-teef, een leverkleurige retriever. In de twintig jaar daarna ging hij verder met fokken, en gebruikte hij ook Labrador Retrievers, rode Setters en mogelijk een paar bloedhonden om reukvermogen en kracht toe te voegen. Hieruit ontstond de Golden Retriever. In 1908 werd het ras geregistreerd als de Golden Flatcoat. In 1913 werd de naam aangepast naar Golden of Yellow Retriever en in 1920 kreeg het ras de naam die hij nu nog steeds heeft.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!