Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Labrador

Labrador

De Labrador is een grote, krachtige, goed gebouwde hond die veel te bieden heeft. Hij heeft een brede kop, zachte, intelligente ogen en een unieke otterachtige staart. Zijn korte, dichte vacht is effen zwart, blond of chocolade-/leverkleurig. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 56-57cm en weegt ongeveer 30kg. Een volwassen teefje is 55-56cm hoog en weegt ongeveer 28kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Dit ras staat absoluut in de top drie als je een gezinshond zoekt, en je van bewegen houdt! Het is een vriendelijke, vrolijke hond die met iedereen goed overweg kan. Hij is erg sociaal, past zich goed aan en gaat goed samen met andere dieren en kinderen, want zo lang hij goed wordt behandeld, is hij geduldig en vergevingsgezind. Hij is extreem trouw en wordt graag betrokken bij alle aspecten van het gezinsleven. Een Labrador zal blaffen om bezoekers aan te kondigen, maar verwelkomt ze vervolgens met open armen.

Oorsprong

Land van herkomst: Canada

De Labrador Retriever komt oorspronkelijk niet uit Labrador (Canada), maar ontstond in de 17e eeuw in het nabijgelegen kustgebied van Newfoundland. Dit ras werd getraind om de visnetten binnen te halen in de ijskoude wateren. Aan het begin van de 19e eeuw kwam het ras naar Poole Harbour in Groot-Brittannië. De Engelsen vonden de honden zo geweldig dat er veel vraag naar hen was. Het ras werd direct een succesvolle jachthond. De Graaf van Malmesbury was gefascineerd door deze honden, die toen bekend stonden als Saint Johns, en begon ze te fokken. Hij gaf ze de naam Labrador.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!