Your Pet, Our Passion.

Duitse Herder

De Duitse Herder is een van de bekendste hondenrassen ter wereld. Het is een gespierde, alerte hond met een nobele en afstandelijke uitstraling. Hij is behendig, goed geproportioneerd en heeft een trotse lichaamshouding. De vacht kan allerlei kleuren hebben (meer informatie vind je in de rasstandaard) en bestaat uit een harde, dichte, platte bovenvacht en een dikke ondervacht. De ideale schofthoogte voor mannetjes is 63cm en voor vrouwtjes 58cm. Hun gewicht is 30-36kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Duitse Herders hebben een zeer hechte band met hun baasje en willen zo vaak mogelijk bij hem of haar in de buurt zijn. Hoewel je dit ras niet veel aandacht hoeft te geven, krijg je dit in honderdvoud terug in de vorm van loyaliteit en waakinstinct. Als je hem echter niet goed socialiseert en traint, krijgt hij problemen met zelfvertrouwen en het volgen van regels. Deze hond leert graag en doet het goed in trainingen, waarin hij vaak de beste leerling van de klas is.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De Duitse Herder werd oorspronkelijk gefokt als herdershond en bestaat al sinds de 7e eeuw. Hij stamt af van verschillende herdershonden. In 1882 werden Duitse Herders voor het eerst getoond en in 1899 werd de Verein fur Deutsche Schaferhunde (vereniging voor Duitse Herdershonden) opgericht. Via deze vereniging werden Duitse Herders ontwikkeld om door de politie en het leger te worden ingezet, waardoor het ras werd beschermd tegen uitsterven tijdens de moeilijke periode aan het begin van de 20e eeuw.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Duitse Herders door de Duitsers gebruikt om boodschappen heen en weer te brengen en om gewonden te vinden. De geallieerde troepen hadden bewondering voor de intelligentie en moed van de hond en namen er veel mee na de oorlog, waardoor het ras ook in andere landen werd gevestigd.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!