Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Anatolische herder

Dit is een enorme, krachtig gebouwde 'mastiff'-achtige hond. Reuen hebben een schofthoogte van 74-81cm als ze volgroeid zijn en teven zijn 71-79cm hoog. Reuen wegen 50-64kg en teven 41-59kg. De korte, dichte vacht kan allerlei kleuren hebben, meestal licht of donker reebruin met wit, al dan niet met zwart masker en zwarte oren.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De werkgeschiedenis van dit ras is vandaag de dag nog steeds zichtbaar aanwezig: de Anatolische herder is van nature territoriaal, onafhankelijk en zeer intelligent. Vanwege zijn sterke waakinstinct is vroege en continue socialisatie en geduldig trainen essentieel. Zorg ervoor dat de hond niet uit je tuin kan ontsnappen, plaats misschien zelfs dubbele hekken. Zorg er ook voor dat hij gezelschap heeft, want als hij zich verveelt kan hij destructief worden of problemen veroorzaken.

Oorsprong

Land van herkomst: Turkije

De Anatolische herder, ook wel karabash genoemd, is een zeer oud ras dat afstamt van de mastiff en kudde-waakhonden uit het Midden-Oosten. Deze honden waren groot, atletisch en krachtig en beschermden hun baasjes tegen roofdieren, zoals beren en wolven. Tegenwoordig worden ze gebruikt voor het bewaken van kuddes schapen en geiten in Turkije, waar ze als nationaal symbool worden gezien en 'coban kopegi' worden genoemd, wat 'hond van de herder' betekent.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!