Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Flat-Coated Retriever

De Flat-Coated Retriever is een lange, slanke hond die vrolijk en actief is en een intelligente uitdrukking op zijn gezicht heeft. Hij heeft een dichte, steile en weelderige vacht met extra lange haren op de poten en staart, die hem een krachtige en snelle uitstraling geven. De vacht is meestal effen zwart of leverkleurig. Een volwassen reu is 58-61cm hoog en weegt 27-36kg. Teven zijn 56-58cm en 25-32kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Flat-Coated Retriever is een vriendelijke, levendige hond die dol is op mensen. Het duurt een tijdje voor hij volwassen is en hij behoudt een aantal jaren zijn puppy-achtige gedrag. Hij is door zijn stabiele en flexibele karakter een geweldige gezinshond, maar hij kan ook hard blaffen als er bezoekers of onbekenden aankomen. Zijn staart kwispelt de hele tijd en het is een erg enthousiaste hond die helemaal tot bloei komt als hij veel aandacht krijgt van zijn baasjes.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Retrieverrassen werden in de vroege 19e eeuw ontwikkeld met als enige doel om de honden geschoten wild op te laten halen (in het Engels: 'retrieve'). De Flat-Coated Retriever werd ontwikkeld uit de Lesser Newfoundlander, als retriever voor op land. Later werd hij ontwikkeld om ook in het water wild op te halen en werd hij populair bij jachtopzieners. Naast wild ophalen was dit ras ook in staat om wilde dieren in berggebieden uit de struiken te drijven. Meneer J. Hull krijgt de eer voor het ontwikkelen van dit ras. Hij begon in 1864 met fokken, waarna deze honden veel werden ingezet op landgoederen in Groot-Brittannië.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!