Your Pet, Our Passion.

Chesapeake Bay Retriever

De grote, gespierde en krachtige Chesapeake Bay Retriever heeft zwemvliezen tussen zijn tenen. Zijn waterbestendige, korte, dikke vacht bestaat uit een harde, vettige bovenvacht en een wollige ondervacht. De kleur van zijn vacht wordt ook wel 'deadgrass' genoemd, een kleur tussen stro en bruin. Ze kunnen ook rood en goud of bruin zijn. Een volwassen mannetje is 58-66cm hoog en weegt 29,5-36,4kg. Een volwassen vrouwtje is 53-61cm en weegt 25-31,8kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Chesapeake Bay Retriever kan erg onafhankelijk zijn, maar is ook zeer liefdevol. Hij is gek op kinderen, hoewel hij soms onstuimig kan zijn tijdens het spelen. Deze hond heeft een beschermend instinct en een vrolijk, opgewekt en alert karakter. Hij is graag in het gezelschap van andere honden en mensen. Het is echter geen goed ras als je voor het eerst een hond neemt.

Oorsprong

Land van herkomst: Verenigde Staten

De Chesapeake Bay Retriever is een Amerikaans hondenras dat werd ontwikkeld uit Britse honden, die door de kolonisten werden gefokt om in het water te werken en op eenden en andere vogels te jagen. Het verhaal gaat dat er in 1807 voor de kust van Maryland een schip strandde met twee Newfoundlander-puppy's. De puppy's werden aan de redders gegeven als bedankje. Beide honden werden gekruist met lokale honden en de puppy's uit die nestjes werden gekruist met de Flat-Coated Retriever, de Curly-Coated Retriever, Ierse Waterspaniëls en Coonhounds. De Chesapeake Bay Retriever die we tegenwoordig kennen is hieruit ontstaan.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!