Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Tibetaanse Spaniël

De Tibetaanse Spaniël is een kleine hond die iets langer is dan hij hoog is. Hij heeft een schofthoogte van ongeveer 25cm en weegt tussen de 7 en 9kg. Hij heeft een zijdeachtige, middellange vacht die zacht is in zijn gezicht en extra lange haren heeft op de oren, achterkant van de poten en de staart. Verder hebben reuen een dikkere vacht en 'manen' rondom de nek en schouders. Zijn vacht kan alle kleuren en kleurcombinaties hebben.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Een beetje kwijlen
  • Moet dagelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Tibetaanse Spaniël is een actief, alert hondje dat afstandelijk is richting onbekenden en enorm trouw is aan zijn baasjes. Hij heeft een opgewekt karakter, maar is ook onafhankelijk. Hij is niet graag lang zonder zijn familie en kan als rasechte waakhond veel blaffen.

Oorsprong

Land van herkomst: Tibet

Deze hond werd gefokt door monniken in Tibetaanse kloosters. Het is nooit echt een spaniël-jachthond geweest, maar misschien dat hij vernoemd is naar de kleine spaniëls die cadeau werden gegeven aan vorsten en de adel. Hij werd een zeer gewaardeerd gezelschapsdier. Honderden jaren lang klom de Tibetaanse Spaniël de kloostermuren op om de wacht te houden. Hij blafte om de monniken te informeren dat er iemand aankwam. Tegenwoordig zoekt de 'Tibbie' nog steeds graag een hoog uitkijkpunt in zijn huis en voert hij zijn zelfbenoemde rol als waakhond met verve uit.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!