De huid van je puppy gezond houden

De huid van je puppy gezond houden

De huid van je puppy gezond houden
31/07/2018

De huid van je puppy gezond houden

Een droge huid kan een buitengewoon pijnlijk probleem zijn voor puppy's. Zodra de huid droog wordt, krijgt je puppy jeuk. Jonge puppy's kunnen daar niet tegen en blijven dag en nacht krabben. Dat krabben kan de huid erg veel schade toebrengen. De huid gaat kapot en gaat bloeden, met nog grotere huidproblemen tot gevolg.

Gelukkig kun je een aantal stappen nemen om het risico op een droge huid zo klein mogelijk te maken en de vacht van je puppy optimaal te houden.

De huid van je puppy gezond houden

Brushing


Een van de beste manieren om een droge huid bij puppy's te voorkomen, is de vacht borstelen. Elke keer als je je puppy borstelt, verwijder je dode huidschilfers uit de vacht. Deze huidschilfers kunnen irritatie veroorzaken als je ze niet verwijdert, en die irritatie leidt tot krabben.

Borstelen helpt ook om de ontwikkeling van de vetklieren in de huid te stimuleren. Deze vetklieren zijn belangrijk om de huid en de vacht van je puppy gezond en optimaal te houden. Wanneer je je puppy van jongs af aan borstelt, wennen ze aan die verzorging en wordt het een aangename levenslange gewoonte.

Olijfolie


Olijfolie zit boordevol goede vetzuren die je kunnen helpen bij de verzorging van de huid van je hond. Essentiële vetzuren zijn van cruciaal belang voor de ontwikkeling van de huid en de vacht van je puppy. Een paar druppels in hun dagelijkse voeding toevoegen kan een heel verschil maken, vooral als ze al last hebben van een droge huid.

De huid van je puppy gezond houden

Puppyshampoo


Puppyshampoo kan de vacht van je puppy tijdens de groei naar volwassenheid ondersteunen. De meeste shampoos bevatten een reeks verschillende oliën en bestanddelen om de elasticiteit van de huid van je puppy te verbeteren. Deze speciale bestanddelen helpen ook om huidgedeelten die een beetje droog zijn geworden, te herstellen en te verzorgen.

Gebruik nooit een shampoo voor mensen, maar altijd een shampoo speciaal voor huisdieren. Shampoo voor mensen is niet ontwikkeld voor huisdieren en kan wellicht meer kwaad dan goed doen. Vraag de dierenarts welke shampoo het beste geschikt is voor het ras en de grootte van je hond.


Hydratatie


Zorgen dat je hond gehydrateerd blijft, is om een aantal redenen belangrijk. Een van die redenen is dat een gedehydrateerde puppy huidproblemen kan ontwikkelen. Huidproblemen, zoals verlies van elasticiteit en rimpels, zijn een teken van uitdroging. Als je deze symptomen opmerkt, zorg er dan voor dat er altijd vers, schoon water is voor je hond. Als je puppy nog steeds niet (voldoende) drinkt, raadpleeg dan de dierenarts, want dan er kan er iets ernstigers aan de hand zijn.


De juiste voeding kiezen


De soort voeding die je je puppy geeft, kan van invloed zijn op de gezondheid van huid en vacht. Als je op zoek bent naar een complete hondenvoeding die klinisch bewezen ondersteuning biedt voor een gezonde huid, kun je denken aan PURINA® PRO PLAN® Puppy Sensitive Skin met OPTIDERMA®. Deze voeding is speciaal ontwikkeld voor puppy's met een gevoelige huid.

Deze voeding helpt mogelijk huidreacties door voedselgevoeligheid te verminderen, dankzij een geselecteerde bron van eiwit (meer dan 90% afkomstig uit zalm) en de opname van op de huid gerichte bestanddelen zoals zink, essentiële vetzuren en vitamine A, E en B.

Meer informatie over deze voeding vind je hier.

Deel dit met mensen die je kent

ShareEmailtwitterFB