VOEDING VOOR PUPPY’S EN DE MOEDERHOND

VOEDINGSBEHOEFTEN VAN MOEDERHONDEN

VOEDING VOOR PUPPY’S EN DE MOEDERHOND

VOEDINGSBEHOEFTEN VAN MOEDERHONDEN

VOEDING VOOR PUPPY’S EN DE MOEDERHOND

VOEDINGSBEHOEFTEN VAN MOEDERHONDEN
31/07/2020

COMPLETE VOEDING VANAF DE DRACHT- TOT DE ZOOGPERIODE VAN PUPPY’S – VOEDINGSBEHOEFTEN VAN MOEDERHONDEN

COMPLETE VOEDING VANAF DE DRACHT- TOT DE ZOOGPERIODE VAN PUPPY’S – VOEDINGSBEHOEFTEN VAN MOEDERHONDEN

Voor puppy's speelt voeding een onontbeerlijke rol, vanaf hun ontwikkeling in de baarmoeder tot op – voor sommige rassen – tweejarige leeftijd. Het voeden van pasgeboren puppy's vereist veel geduld en kennis over de beste manier om hoogwaardige ingrediënten te verstrekken om de puppy's een optimale start van hun leven te bieden.

Puppy's groeien snel en hebben, in vergelijking met volwassen dieren, ongeveer twee keer zoveel energie en veel meer voedingsstoffen nodig om hun groeiende lichaam en hersenen te ondersteunen. Hoogwaardige en uitgebalanceerde voeding zorgt ervoor dat je puppy's zich gezond ontwikkelen en hun optimale genetische potentieel bereiken.

Om tijdens de puppyperiode te zorgen voor een optimale groei, is het van groot belang een goed uitgebalanceerd dieet te verstrekken dat de juiste hoeveelheid eiwitten, vetten, koolhydraten, mineralen en vitaminen bevat. Daarnaast moet er altijd voldoende vers en schoon drinkwater beschikbaar zijn. Een optimale lichaamsconditie betekent dat de ribben gemakkelijk voelbaar zijn met een minimum aan vet en dat de taille van bovenaf duidelijk zichtbaar is. Zo voorkomen we dat puppy's te zwaar worden, omdat zwaarlijvige honden een grotere kans hebben op allerlei gezondheidsproblemen.

Daarbij moet worden opgemerkt dat sommige rassen een hogere of lagere energiebehoefte hebben dan gemiddeld. Daarom is het van essentieel belang om een complete en uitgebalanceerde puppyvoeding te selecteren die past bij de energiebehoeften van de puppy en die ook voldoet aan de richtlijnen voor de voeding van huisdieren zodat de puppy mooi slank blijft.

Waarom speciaal samengestelde puppyvoeding ideaal is voor het nieuwste lid van de familie:

  • Puppy's moeten in korte tijd hard groeien en hebben, afhankelijk van het ras, voeding nodig met veel calorieën, die zorgt voor veel energie en blijheid.
  • Naarmate hun lichaam groeit, groeien ook hun organen. Daarom bevat puppyvoeding doorgaans extra eiwitten die een gezonde ontwikkeling bevorderen.
  • Voor de ontwikkeling van sterke tanden en botten bevat puppyvoeding ook essentiële voedingsstoffen zoals calcium, magnesium, ijzer, zink en vitamine D.

Omdat hun maag nog heel klein is, raden wij aan je puppy regelmatig een kleine hoeveelheid puppyvoeding te geven.

Bijvoorbeeld:

  • Zodra je puppy's tanden beginnen te krijgen (ongeveer 3 weken na de geboorte) begint het speenproces. Het is van groot belang om een goede overgang van moedermelk naar vaste puppyvoeding mogelijk te maken.
  • Tijdens de speenperiode (meestal de eerste 2 maanden na de geboorte) kunnen we beginnen de puppy 4 tot 6 keer per dag een kleine hoeveelheid vaste voeding te geven.
  • Als ze ongeveer 6 tot 8 weken oud zijn, moeten puppy's volledig zijn gespeend. Op dat moment moeten ze 4 keer per dag vaste voeding krijgen.
  • Afhankelijk van het ras kunnen we puppy's na 6 maanden al 2 maaltijden per dag aanbieden tot ze volwassen zijn. Kleinere rassen kunnen op jongere leeftijd al fysiek volgroeid zijn in vergelijking met grotere rassen, die pas fysiek volgroeid zijn als ze bijna 2 jaar oud zijn.

Deel dit met mensen die je kent

ShareEmailtwitterFB