Voorstelling van een nieuwkomer in een huis met honden

Als u al een hond (of honden) hebt, zullen die dan goed overeenkomen met de nieuwkomer? In de meeste gevallen is het antwoord ja. Meestal verloopt het proces als volgt: de honden zullen beginnen met snuffelen, een van hen zal misschien zijn grenzen verleggen en snel terechtgewezen worden, maar allebei zullen ze hun plaatsje leren kennen en uiteindelijk de allerbeste vrienden worden! Het kan helpen dat uw dieren gesteriliseerd of gecastreerd zijn. Als ze dat niet zijn, zullen ze sneller geneigd zijn om te vechten. Blijf er in ieder geval aan denken dat alle honden van het gezin evenveel aandacht moeten krijgen zodat zij de nieuwkomer niet als een indringer beschouwen.

Een nieuwe pup voorstellen

  • Voordat een nieuwe pup naar huis komt moet u ervoor zorgen dat uw volwassen honden goed gevaccineerd zijn, zodat de pup beschermd is. Stel hem in alle zachtheid voor.
  • Laat uw puppy uit in de tuin en laat hem de omgeving verkennen. Laat dan de volwassen hond uit, bij voorkeur met een lange vrije lijn, want honden krijgen soms het gevoel dat ze iets moeten bewijzen als zij in hun bewegingen worden beperkt. Wanneer de puppy naderbij komt, laat dan de lijn los en zeg hen rustig vertellen dat ze brave honden zijn en negeer het als ze grommen of blaffen.
  • Als uw volwassen hond echt als gehypnotiseerd is door uw puppy, haal ze dan uit elkaar en probeer het later opnieuw. Na een aantal kleine ontmoetingen zullen ze meer vertrouwd en ontspannen zijn.

Een volwassen hond voorstellen

  • Als u een oudere hond mee naar huis brengt en u hebt al een hond, ga er dan niet van uit dat zij meteen dikke maatjes zullen zijn. Geef ze de tijd om elkaar geleidelijk te ontdekken en houd een oog in het zeil wanneer zij elkaar besnuffelen.
  • Het is beter om twee volwassen honden aan elkaar voor te stellen op neutraal terrein, waar de hond van het huis zich minder zal gedragen als meester van het territorium. Houd ze allebei aan de lijn en laat ze elkaar besnuffelen.
  • Als ze beginnen te vechten, scheid ze dan onmiddellijk en wacht tot de honden gekalmeerd zijn voordat u ze opnieuw met elkaar in contact brengt.
  • Indien u ondanks uw inspanningen uw honden niet beschaafd met elkaar kunt laten omgaan of als ze weigeren om te kalmeren, scheid ze dan opnieuw en neem contact op met een professionele trainer. Uw dierenarts kan iemand aanraden.