Een puppy kiezen die perfect bij u past | Bonzo

Puppy kiezen

Een puppy kiezen

Een puppy kiezen

Een puppy kiezen

Elke puppy is speciaal op zijn eigen manier, maar u kunt veel doen om ervoor te zorgen dat u een puppy kiest die perfect bij u past. Welk ras past het beste bij u en uw omgeving? Moet u een puppy redden die een thuis nodig heeft of een hond kiezen van een fokker met een goede reputatie? Kom dit en veel meer te weten door hieronder een sectie te kiezen.

Maak een keuze

Vragen om te overwegen

Wanneer u uw nieuwe huisdier kiest, moet u eerst beslissen of u een nieuwe puppy bij een erkende fokker wilt kopen of een ouder dier een tweede kans wilt geven op een liefdevol gezinsleven, door naar een opvangcentrum te gaan.

U heeft het met elkaar besproken en de beslissing genomen om een hond te nemen. Nu is het tijd om uw nieuwe huisdier uit te gaan zoeken. Waar gaat u beginnen?

Het kan een ongelooflijk dankbare ervaring zijn om uw nieuwe familievriend bij een opvangcentrum met een goede reputatie te halen. De kans om een hond die misschien eerder slecht behandeld is, liefde te geven en zijn zelfvertrouwen en levenslust te zien groeien, is een waar voorrecht voor het hele gezin.

De vraag naar puppy's kan in deze opvangcentra echter heel hoog zijn en als u besluit een oudere hond in uw gezin op te nemen, zorg dan dat u met het personeel van het centrum overlegt om te verzekeren dat u een dier krijgt dat geschikt is voor u en uw gezin.

Het kiezen van een puppy van een erkende fokker kan een makkelijkere optie zijn, maar zorg dat u eerst informatie inwint en alleen fokkers met een goede reputatie kiest die deel uitmaken van een erkend programma.

Of u nu een rashond of een vrolijke kruising in uw gezin wilt opnemen, vergeet niet dat verschillende hondensoorten verschillende verzorging vereisen. Het is voor u allebei belangrijk dat u de juiste beslissing neemt.

Honden zijn er in alle vormen en maten. Van zachtaardige, zorgzame reuzen zoals de Berner sennenhond, tot het opgewonden enthousiasme van een Jack Russell. Ze hebben allemaal hun eigen karaktereigenschappen en temperament. Of u nu op zoek bent naar een indrukwekkende rashond of een vrolijke kruising, verschillende honden vereisen een verschillende mate aan verzorging en aandacht. Het is voor u beiden belangrijk dat u de juiste beslissing neemt. Uw hond zal de komende tien jaar of langer een belangrijk en geliefd deel van uw gezinsleven zijn, dus neem de tijd om uit te zoeken welk dier geschikt is voor uw gezin.

Voor een rashond kiezen, is misschien een voorspelbare optie. Als u een specifiek ras kiest, kunt u er vrij zeker van zijn hoe groot hij wordt en zelfs van het karakter dat hij zal ontwikkelen. Maar wees gewaarschuwd, sommige rashonden zijn vatbaarder voor erfelijke ziekten.

Honden van een gemengd ras zijn daarentegen uniek, vrolijk en bijzonder. Het niet weten wat u in huis haalt, kan deel zijn van het plezier bij het leren kennen van uw nieuwe huisdier.

Reuen en teefjes hebben heel verschillende karaktertrekken en persoonlijkheden. Bij het kiezen van het geslacht van uw gezinshond moet u overwegen wat het beste past bij de dynamiek van uw gezin.

Bij het kiezen van het geslacht van uw nieuwe huisdier moet u het hele gezin betrekken.

Sommige eigenaars zeggen dat reuen onafhankelijker zijn dan teefjes en er bestaat wat bewijs dat mannetjes moeilijker te trainen zijn (dit is vooral het geval bij waakhondenrassen).

Teefjes daarentegen kunnen liever zijn (hoewel sommigen beweren dat ze terughoudender zijn dan mannetjes).

In feite kunnen bij niet-gecastreerde honden van beide geslachten problemen optreden, dus voor advies of meer informatie raadpleegt u een dierenarts of een hondengedragsdeskundige, voordat u uw uiteindelijke beslissing neemt.

Honden zijn loyaal, intelligent en toegewijd, waardoor ze fantastische huisdieren en geweldige speelkameraden voor de kinderen zijn. Een puppy in uw gezin opnemen is een belangrijke beslissing. Hierbij een aantal dingen die u zou moeten overwegen.

Honden zijn fantastische huisdieren voor gezinnen. Ze zijn loyaal, intelligent, volkomen toegewijd en de beste vriend voor uw kinderen. Bovendien is een hond een trouwe kameraad die u dag in dag uit thuis verwelkomt met een natte, harige knuffel en een enthousiast kwispelende staart. Honden zijn echter niet alleen leuk gezelschap, maar hun onvoorwaardelijke liefde voegt ook warmte toe aan elk huis. Het zal niet lang duren voordat u uw gezin niet meer zonder uw hond kunt voorstellen. Denk eens aan al die lange, avontuurlijke wandelingen die u samen kunt maken. Uw band zal worden versterkt terwijl u over zandduinen struint om vrolijk in de zee te plonzen. Geen wonder dat hondeneigenaars vaak gelukkiger en gezonder zijn dan degenen die geen huisdieren hebben!