Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Kounawit

Specialist grondstoffen diervoeding @ Purina

Kounawit
Purina Ingrediënten

Purina Ingrediënten

Ga naar het onderdeel >

Gebruiken jullie kunstmatige kleurstoffen in diervoeding?

Ja, wij gebruiken kunstmatige kleurstoffen. Net als in de humane voedingsindustrie worden ook in diervoeding kleurstoffen gebruikt voor een aantrekkelijker en smakelijker uiterlijk. In sommige van onze producten gebruiken wij zowel natuurlijke als kunstmatige kleurstoffen in zeer kleine hoeveelheden. Deze stoffen zijn volkomen veilig voor huisdieren en staan onder strikt toezicht van de Europese Unie. Gezien de recente beweging onder consumenten om kunstmatige kleurstoffen uit voedingsmiddelen te verwijderen, zijn ook wij begonnen met het weglaten van alle kunstmatige kleurstoffen uit onze voedingen (uiterlijk 2020) en onze snacks (uiterlijk 2023).

Net als humane voeding moet diervoeding voldoen aan strenge regelgeving, wat betekent dat alle gebruikte toevoegingsmiddelen, waaronder kunstmatige en natuurlijke kleurstoffen voor levensmiddelen, onder strikt toezicht staan en worden gereguleerd in overeenstemming met Europese veiligheidswetgeving. Tot op heden wijst onderzoek naar het gebruik van deze kleurstoffen in voedingsmiddelen niet op nadelige gevolgen voor de gezondheid van huisdieren.

Waarom gebruiken we ze? Wij weten dat bij het uitkiezen van diervoeding de meeste eigenaren kiezen voor voer dat er smakelijk uitziet. Gedurende het productieproces kan diervoeding zijn kleur verliezen, en daarom worden kunstmatige kleurstoffen toegevoegd om het er aantrekkelijker en consistenter te laten uitzien.

Wij moeten echter ook erkennen dat net zoals mensen geen kunstmatige kleurstoffen in hun voedsel willen, zij dit ook niet in het voer van hun huisdieren willen. Daarom maken wij ons sterk om onze recepten aan te passen en alle kunstmatige kleurstoffen in Purina voedingen uiterlijk in 2020 met natuurlijke kleurstoffen te hebben vervangen. Voor onze snacksproducten is het doel dit in 2023 te hebben gerealiseerd.

Klik hier voor meer informative over de belofte van Purina om kunstmatige kleurstoffen uit haar producten te halen.