Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
vrouw raakt neus kat aan

Verwijderen van kunstmatige kleurstoffen uit onze producten.

We hebben als doel gesteld om alle kunstmatige kleurstoffen uit onze producten te verwijderen.

Onze doelstelling

In 2020 zullen onze dierenvoedingen geen kunstmatige kleurstoffen meer bevatten.

In 2023 zullen onze snacks geen kunstmatige kleurstoffen meer bevatten.

Wat we tot nu toe hebben bereikt

100% bereikt

We hebben ons doel ruimschoots op tijd bereikt. Alle kunstmatige kleurstoffen zijn verwijderd uit onze maaltijden en snacks!

Bij Purina kiezen we onze ingrediënten niet alleen doelbewust uit, maar willen we daar ook transparant over zijn. In juni 2019 vonden de laatste producties met kunstmatige kleurstoffen plaats in onze fabriek in het Russische Vorsino. We kunnen ook melden dat Purina in 2020 geen enkele kunstmatige kleurstof meer heeft ingekocht. Terwijl we ruim vóór de deadline deze doelstelling bereikten, hebben we ook stappen gezet om het globale gebruik van kleurstoffen te verminderen.

Ons standpunt: kunstmatige kleurstoffen in huisdiervoeding

We weten dat de meeste eigenaren kiezen voor huisdiervoeding die er smakelijk uitziet. Tijdens het productieproces kan dierenvoeding kleurverlies lijden. Kunstmatige kleurstoffen worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat het product een smakelijke en consistente uitstraling heeft. Niet-kunstmatige kleurstoffen zijn kleurstoffen die in de natuur voorkomen. Wanneer ze uit de natuur worden gehaald zijn ze "natuurlijk" en wanneer ze worden verwerkt worden ze gezien als niet-kunstmatig.

We begrijpen dat mensen geen kunstmatige kleurstoffen willen in het voedsel dat ze eten, maar ze willen dit ook niet in de voeding van hun huisdieren.

Nestlé in de maatschappij

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé  in de maatschappij

vrouw houdt kat vast
Onze impact
Onze beloften
We zetten ons in voor huisdieren, de mensen die van ze houden én voor onze planeet. Daarom zijn we 10 beloften aangegaan, die in 2023 moeten zijn gerealiseerd.