Wetenschappers van Purina hebben ontdekt hoe ze op een veilige manier de activiteit kunnen verminderen van het belangrijkste kattenallergeen dat in kattenspeeksel zit. Dit is een belangrijke doorbraak omdat het de manier waarop we met kattenallergenen omgaan kan veranderen. Nu kunnen mensen hun blootstelling aan allergenen beperken in plaats van het beperken van het contact met hun kat.

 


 

02_Ebenezer

Dr. Ebenezer Satyaraj

Immunoloog bij Purina

Dr. Satyaraj is hoofdonderzoeker bij Purina in het onderzoek naar kattenallergenen.

quoting Deze allergenen zorgen ervoor dat mensen geen kat nemen. Ook kunnen deze allergenen de liefdevolle interactie tussen kattenliefhebbers en katten beperken.

Dr. Ebenezer Satyaraj

Impact van kattenallergenen

Veel mensen doen er alles aan om allergenen te verminderen in hun omgeving, zoals dagelijks schoonmaken en regelmatig wassen. Kattenallergenen kunnen ervoor zorgen dat mensen minder interactie hebben met katten. Het heeft ook regelmatig als gevolg dat katten naar het asiel worden gebracht of dat ervoor wordt gekozen om helemaal geen kat te adopteren.

purina

1 op de 5 volwassenen wereldwijd heeft last van kattenallergie.

purina

Meestal wordt er aangeraden om contact met katten te vermijden of een nieuw huis te zoeken voor een kat.

purina-what-are-cat-allergens

Wat zijn kattenallergenen?

De meeste mensen denken dat kattenallergie wordt veroorzaakt door kattenhaar of huidschilfers, maar het belangrijkste allergeen is Fel d 1. Dit eiwit zit voornamelijk in het speeksel van de kat. Fel d 1 komt op het kattenhaar en de huid terecht als de kat zijn vacht schoonmaakt. Zodra de kat haren verliest, wordt het allergeen via de haren en schilfers door het huis verspreid.

MEER INFORMATIE

purina-what-are-cat-allergens-hypoallergenic

Hoe zit het met hypoallergene katten?

Het is helaas een fabeltje dat er hypoallergene katten zijn. Alle katten, zelfs katten zonder haar, produceren Fel d 1, ongeacht ras, leeftijd, geslacht of castratie. De hoeveelheid Fel d 1 wordt ook niet beïnvloed door de lengte of de kleur van de vacht.Fel d 1: het belangrijkste kattenallergeen

[Fel • dee • één] zelfstandig naamwoord

Dit is een eiwit dat de kat produceert in de speeksel- en talgklieren. Als de kat zijn vacht schoonmaakt wordt het overgedragen op de haren en huid en zodra de kat haren verliest, komt het via haar en huidschilfers in de omgeving terecht.purina-cat-allergens-research-breakthrough-1440x480_0.jpg

Een revolutionaire, katvriendelijke manier om kattenallergenen aan te pakkenNa meer dan tien jaar onderzoek hebben wetenschappers van Purina ontdekt dat het belangrijkste kattenallergeen verminderd kan worden als een kat een voeding eet met een eiproduct met antistoffen. Deze antilichamen binden en blokkeren Fel d 1 in kattenspeeksel op een veilige manier en vervolgens komt de inactieve Fel d 1 via het speeksel op de vacht. Dit is een veilige, katvriendelijke benadering die de Fel d 1-productie niet in de weg staat en de algehele fysiologie van de kat niet verandert.
purina-cat-allergens-special-protein_1440x300

Volgens een baanbrekend Purina onderzoek

Bij katten die dit eiproduct kregen, zat er bij 97% van de katten minder actieve Fel d 1 op de vacht en de huidschilfers. Na drie weken was de actieve Fel d 1 op de vacht met gemiddeld 47% afgenomen.

purina-cat-allergens-decreasing-levels
purina-cat-allergens-decreasing-active-levels

De afname van actieve Fel d 1 op de vacht en huidschilfers van de kat kan de hoeveelheid kattenallergenen die in de omgeving komt helpen verminderen.quoting Onze ontdekking heeft de potentie om de manier waarop mensen met kattenallergenen omgaan te veranderen.

-Dr. Ebenezer Satyaraj.