perros
Milieu

Purina verpakkingen verbeteren milieuvriendelijkeid

Ons doel

Voor 2019 willen we 3000 ton aan verpakkingsmateriaal vermijden.

100

Wat we tot nu toe hebben bereikt

100% gerealiseerd

Dankzij technische initiatieven wisten we 1009 ton aan verpakkingsmateriaal te vermijden in 2016 en 787 ton in 2017.

In 2018 hebben we ons doel bereikt door 3359 ton verpakkingsmateriaal te besparen.

afbeelding verpakking van hondenvoeding

Ons standpunt: Purina, Verpakking en het Milieu

Purina’s verpakkingen zijn cruciaal om de voeding die we produceren vers te houden voor de huisdieren die deze eten. Daarnaast bevat de verpakking belangrijke feiten en juridische informatie over het product dat erin verpakt is. Maar tegelijkertijd weten we dat huisdierliefhebbers zich zorgen maken over de impact die onze producten hebben op het milieu.

Bij Purina denken we goed na over onze verpakkingen. We realiseren ons dat we de impact van onze verpakkingen op het milieu moeten verminderen voor wat betreft gewicht en volume, grondstoffen en transport.

banner stel met beagle op het strand

In april 2018 heeft ons moederbedrijf, Nestlé zich wereldwijd tot doel gesteld dat voor 2025 100% van de verpakkingen herbruikbaar of recyclebaar zal zijn. Hieronder vallen ook de producten van Purina en dit is iets waar we hard aan werken.

We realiseren dat het even zal duren voordat we de doelstelling voor 2025 hebben gerealiseerd. Voor de korte termijn werken we voor onze belangrijkste verpakkingstypes samen met bedrijven op het gebied van recyclingtechnologie en inzameling. We hopen zo snel mogelijk een tussenoplossing te realiseren zodat deze verpakkingstypes verwerkt kunnen worden.

Daarnaast nemen we deel aan een nieuw Europees project, CEFLEX, waarin wordt gewerkt aan een voor 2025 te realiseren
infrastructuur om door heel Europa alle soorten gebruikte flexibele kunststoffen te sorteren en te recyclen.

In 2025 is 100% van onze verpakkingen herbruikbaar of recyclebaar.

Bijdragen aan Nestlé CSV

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen, gezinnen, de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in Society

ANDERE BELOFTEN