Your Pet, Our Passion.
Stimuleren van adoptie door sterke partnerrelaties

Stimuleren van adoptie door sterke partnerrelaties

Bij Purina geloven we dat elk huisdier een liefdevol thuis verdient. Daarom werken we samen met een aantal organisaties om adoptie van huisdieren te ondersteunen. 

Ons doel

Tegen 2025 werken we samen met onze adoptiepartners om de beste methoden te bevorderen en het adoptiepercentage helpen te verbeteren. 

Onze belofte

Waarom het belangrijk is:

We hebben adoptie van huisdieren altijd gesteund. Liefdevolle huizen vinden voor huisdieren is iets waar we gepassioneerd over zijn en daarom maakte het deel uit van onze oorspronkelijke doelstellingen in 2016. In sommige landen hebben we gezien dat door de Covid-19-pandemie en de crisis rond de kosten van het levensonderhoud, huisdieren in de steek werden gelaten. Dierenasiels zagen al snel de gevolgen hiervan. Onze inzet is dus belangrijker dan ooit. Daarom blijven we samenwerken met onze lokale en nieuwe adoptiepartners om adoptie van huisdieren mogelijk te maken en het delen van de beste praktijken te bevorderen.

Ons standpunt

Bij Purina houden we van dieren en zijn we ervan overtuigd dat het houden van huisdieren veel voordelen heeft voor zowel individuele personen als voor de maatschappij. Huisdierliefhebbers kunnen niet zonder hun huisdier en de meeste huisdieren wereldwijd hebben een goed huis, waar van ze wordt gehouden en waar goed voor ze wordt gezorgd. Toch worden om financiële en maatschappelijke redenen ieder jaar duizenden honden, katten en andere huisdieren achtergelaten. En het aantal stijgt.

We beseffen dat wij in een unieke positie verkeren om adoptie te helpen ondersteunen. Door heel Europa ondersteunen we adoptieprogramma's die bijdragen aan een hoger adoptiecijfer voor huisdieren. We leveren voedsel aan dierenasiels en ondersteunen vele evenementen die adoptie onder de aandacht brengen, evenals informatieve campagnes die de voordelen en verantwoordelijkheden benadrukken die het adopteren van een huisdier met zich meebrengen. Donaties van dierenvoeding voor onze partners vormen een belangrijk onderdeel van onze steun en dit werd nog belangrijker tijdens de Covid-19-pandemie toen de financiering van asiels werd aangetast. Toen adoptiecentra het hardst hulp nodig hadden, doneerden we miljoenen maaltijden voor huisdieren aan onze adoptiepartners en aan anderen die hulp en steun nodig hadden. 

 

We weten dat de band tussen huisdier en mens vele voordelen heeft. Daarom zoeken we naar concrete oplossingen om adoptie mogelijk te maken en een rijker leven te bieden aan huisdieren die een tweede kans verdienen en de mensen die van hen houden.

Purina experts 

Bestaande programma's

Bij Purina maken partnerschappen een belangrijk deel uit van onze inzet voor huisdieren. Het enorme verschil dat we maken met onze bestaande partnerschappen met goede doelen en organisaties in de hele regio is nu al zichtbaar.

Enkele voorbeelden hiervan zijn: 

Cats Protection in het Verenigd Koninkrijk;
ENPA in Italië;
VIVA! in Polen;
Guau Las Nieves en Amigos Del Perro in Spanje; 
Dublin SPCA in Ierland.

Bouwen op Nestlé CSV

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen en gezinnen, te beginnen met de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in de maatschappij 

Ons beloften
Onze impact
Onze beloften
Wij willen graag meer doen voor huisdieren, voor de mensen die van hen houden en voor de planeet die we delen. Daarom zetten wij ons in om onze 6 Purina-beloften te realiseren.