Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.
Stimuleren van programma's voor verantwoordelijk huisdierbezit

Stimuleren van programma's voor verantwoordelijk huisdierbezit

Wij geloven in het bieden van educatie over verantwoord huisdierbezit om huisdieren en mensen te helpen gelukkig samen te leven.

Ons doel

Tegen 2030 zullen 3.000.000 mensen in Europa aan onze programma's hebben deelgenomen.​ 

Onze belofte

Waarom het belangrijk is:

Een huisdier onder je hoede nemen is een lonende ervaring die veel plezier met zich meebrengt, maar die ook voordelen heeft voor gezondheid en welzijn. We begrijpen ook dat een huisdier een enorme verantwoordelijkheid kan zijn en dat het niet altijd gemakkelijk is om te weten wat het beste voor hen is. Wij willen eigenaren van huisdieren met deskundige informatie en advies ondersteunen. En omdat kinderen de volgende generatie huisdierbezitters zijn, vinden we het belangrijk dat ook zij leren omgaan met en oog hebben voor de speciale behoeften van huisdieren.

Daarom bieden we digitale hulpmiddelen aan en financieren we initiatieven, zoals de Zigzag Puppy Coach App, die nieuwe puppy-eigenaren helpt om hun puppy's essentiële levensvaardigheden aan te leren door een gepersonaliseerd trainingsplan te bieden op basis van ras en leeftijd. We blijven ook samenwerken met onze deskundige partners in het onderwijs om programma's te bieden die kinderen helpen het gedrag van huisdieren beter te begrijpen en hen te leren hoe ze voor hun huisdier moeten zorgen.

Ons standpunt

Bij Purina geloven we dat een band tussen mensen en huisdieren het leven verrijkt. 
We weten ook dat verantwoordelijk huisdierbezit niet alleen voordelen oplevert voor huisdieren en hun eigenaren, maar ook voor onze samenleving als geheel.

Daarom willen we zoveel mogelijk mensen steunen en hen helpen hun huisdier beter te begrijpen.

De ervaring van het samenzijn met huisdieren kan ons vreugde en liefde brengen. Het is belangrijk dat we voldoen aan de behoeften van huisdieren zodat zij zich gelukkig, veilig en geliefd voelen. 

Purina Experts

Bestaande programma's

In veel landen in Europa lopen al jaren lang succesvolle programma's rondom het houden van huisdieren. In Portugal hebben we bijvoorbeeld een partnerrelatie met KidZania, een door het ministerie van Onderwijs gecertificeerde overdekte stad waar kinderen kunnen spelen alsof ze volwassen zijn. We hebben de eerste Purina Pet School Vet Clinic opgezet en geopend, die een bezoek aan de dierenarts simuleert. Kinderen kunnen hier leren hoe zij voor katten en honden moeten zorgen, hoe ze met hen om moeten gaan en hoe belangrijk een regelmatig bezoek aan de dierenarts is. We hebben ook ons Pet School-materiaal uitgedeeld op alle scholen die een bezoek aan KidZania hadden georganiseerd. In de eerste drie maanden na de opening brachten meer dan 8.500 kinderen een bezoek aan de kliniek.

In Nederland werken we samen met Dierendiploma. Dit is een programma dat kinderen van 9-10 jaar via scholen leert hoe ze voor huisdieren moeten zorgen. Het is een online lesprogramma ontwikkeld door dierenartsen. Het programma bereidt toekomstige huisdiereigenaren voor door kinderen te helpen begrijpen hoe ze met huisdieren om moeten gaan.

Bouwen op Nestlé CSV

Net zoals wij ons inzetten om de levens van huisdieren en degenen die van ze houden te verbeteren, zo zet ons moederbedrijf Nestlé zich in voor een betere kwaliteit van leven en een gezondere toekomst voor individuele personen en gezinnen, te beginnen met de samenleving en de planeet.

Lees meer over Nestlé in de maatschappij 

Ons beloften
Onze impact
Onze beloften
Wij willen graag meer doen voor huisdieren, voor de mensen die van hen houden en voor de planeet die we delen. Daarom zetten wij ons in om onze 6 Purina-beloften te realiseren.