Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Affenpinscher

Hoewel hij eruit ziet als een terriër, wordt de affenpinscher ingedeeld bij de dwerghonden. Hij heeft een ondeugende uitstraling en zijn gezicht heeft wel wat weg van een aapje. De schofthoogte bij volwassen honden (schouderhoogte) is tussen de 24 en 28cm en hij weegt hij tussen de 3 en 4kg. De ruwharige vacht is vaak zwart, met of zonder grijze nuances.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een half uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Affenpinscher honden zijn levendig en zelfverzekerd. Soms hebben ze een sterke wil en zijn ze nergens bang voor, maar ze zijn zeer gehecht aan hun baasjes. Verder zijn ze terughoudend richting onbekenden, waardoor het belangrijk is dat ze als puppy goed gesocialiseerd worden.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

De ondeugende, guitige affenpinscher is één van de oudste hondenrassen. Hij bestond al in de 17e eeuw. In Duitsland, waar dit ras vandaan komt, betekent 'affen' 'bespotten' en 'pinscher' betekent 'terriër'. De affen is de voorouder van twee andere rassen, namelijk de Belgische Griffon en de Brusselse Griffon, die ook een gezicht hebben dat lijkt op dat van een aapje. Hoewel affenhonden op terriërs lijken, zijn ze te klein om werkhonden te zijn en worden ze voornamelijk gehouden als gezelschapsdier.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!