Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Dwergpinscher

De Dwergpinscher is een elegant maar stevig gebouwd schoothondje. Een volwassen hond heeft een hoogte van 25-30cm en weegt ongeveer 4-6kg. Hij heeft een korte, zachte en glanzende vacht die zwart, blauw, chocoladebruin met taankleurige vlekken, of rood kan zijn.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Heel klein hondje
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Als je een gedwee schoothondje zoekt, is dit niet jouw ras! Hij valt wel onder de schoothonden, maar de Dwergpinscher heeft veel terriërtrekken. Pinscher is dan ook Duits voor 'terriër'. Het is een dappere, onbevreesde hond die altijd druk in de weer is. Hij is altijd alert en blaft als er iets ongewoons gebeurt, waardoor hij een uitstekende waakhond is.

Oorsprong

Land van herkomst: Duitsland

Dit is de kleinste van de drie Pinschers: de grootste is de Dobermann, de Duitse Pinscher is de middelste. De dDwergpinscher (of Min Pin) werd gebruikt om op ratten te jagen en stamt af van de gladharige Duitse Pinscher. De Dobermann is niet verwant aan de andere twee Pinschers. De Dwergpinscher is nog niet heel oud, in vergelijking met andere rassen, en ontstond ongeveer honderd jaar geleden.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!