Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Manchester Terriër

De Manchester Terriër is een kleine/middelgrote hond met een elegante uitstraling. Zijn korte, zachte vacht is zwart met specifieke taankleurige vlekken (meer informatie vind je in de rasstandaard). Hij is compact, elegant en heeft veel te bieden. Een volwassen reu heeft een schofthoogte van 41cm en vrouwtjes zijn 38cm hoog. Ze wegen ongeveer 7-9kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Minimaal kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

De Manchester Terriër is op meerdere fronten een typische terriër: hij heeft een grootse persoonlijkheid, kan koppig en vasthoudend zijn en hij blaft veel. Natuurlijk heeft hij ook de goede eigenschappen van een terriër: hij is enorm loyaal naar zijn familie en is een vrolijk en liefdevol gezelschapsdier.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

In de Elizabethaanse periode werden Black-and-Tan-Terriërs gebruikt om op ratten en ander ongedierte te jagen en dit ging nog eeuwenlang zo door. In de 19e eeuw werden ze ook gebruikt om op konijnen te jagen en in het midden van die eeuw werden langbenige honden (die op de Whippet lijken) geïntroduceerd, die de elegante, verfijnde terriër produceerden die we nu kennen. Eind 19e eeuw werd de Manchester Terriër bekend onder zijn huidige naam, omdat hij veel voorkwam in Manchester, vooral in fabrieken en bij de katoenteelt.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!