Your Pet, Our Passion.

Ierse Setter

Het meest opvallende aan deze grote, gespierde jachthond is zijn prachtige kastanje- tot mahoniekleurige vacht. Het is een zijdeachtige, steile vacht met extra lange haren op de poten, oren en staart. Dit is een elegante en goed gebouwde hond die zijn kop trots omhoog houdt. Een volwassen reu is gemiddeld 65cm hoog en weegt 30,5kg. Een volwassen teef is ongeveer 61cm en weegt 26kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De goed gefokte, goed gesocialiseerde en goed getrainde Ierse Setter is een buitengewoon lief en aanhankelijk gezinsdier. Als ze het huis met een kat delen, is het erg belangrijk dat ze op jonge leeftijd al kennismaken met katten en dat de kennismakingen goed worden begeleid. Deze hond is zo lief dat het geen goede waakhond is, hoewel hij bezoekers altijd zal aankondigen. De Ierse Setter blijft gedurende zijn hele leven vrij speels, een van zijn meest geliefde karaktereigenschappen.

Oorsprong

Land van herkomst: Ierland

De Ierse Setter is de oudste variant uit de settergroep, ouder dan de Gordon en de Engelse Setter. Waarschijnlijk stamt dit ras af van de oude spaniëls, Setting spaniëls en Schotse Setters. In 1882 werd de Irish Red Setter Club opgericht in Dublin, gevolgd door het fokprogramma van de Graaf van Enniskillen, die de kenmerkende effen rode vacht ontwikkelde. In de jaren veertig stierf het ras bijna uit door een vorm van blindheid (progressive retinal atrophy, PRA). Dankzij de ontwikkeling van een DNA-test die de dragers kon identificeren, heeft het ras zich hersteld en komt PRA nog maar nauwelijks voor.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!