Your Pet, Our Passion.

Gordon Setter

De Gordon Setter is een grote hond met een diepe borst en gespierde poten. Hij ziet er elegant en waardig uit, maar is ook krachtig en kan moeiteloos urenlang jagen. De vacht is zijdeachtig en steil, met een zwart en taankleurig kleur en langere haren op de poten, borst, buik, oren en staart. Volwassen reuen zijn 66cm hoog en wegen 29,5kg, volwassen teven 62cm en 25,5kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag meer dan twee uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Geen waakhond
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Het is een vriendelijke en gevoelige hond en een geweldig gezelschapsdier. Als hij voldoende beweging krijgt, tenminste, want anders wordt hij hyperactief. De Gordon Setter is sociaal, vriendelijk en loyaal naar zijn eigenaar. Het kan een paar minuten duren voordat hij aan onbekenden gewend is. Een Gordon Setter heeft een sterkere wil dan andere jachthonden en moet daarom consistent getraind worden.

Oorsprong

Land van herkomst: Schotland

In 1620 stond de Gordon Setter bekend onder de naam 'Black and Fallow Setting dog'. Hij stamt af van de Spaanse Staander en verschillende vroege spaniëlsoorten. Het ras dankt zijn naam aan de vierde Hertog van Gordon, die het ras officieel vestigde op zijn kasteel in Banffshire, Schotland, in 1827. De Gordon Setter is de enige oorspronkelijk Schotse jachthond en werd specifiek gefokt om op wild gevogelte te jagen, vooral de korhoen. De Gordon heeft een beter uithoudingsvermogen dan andere jachthonden en is daarom beter geschikt om op woest terrein te jagen. Ze zouden meer vogels mee naar huis brengen dan andere jachthonden, hoewel ze daar wel langer over kunnen doen.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!