Your Pet, Our Passion.

Engelse Setter

Deze grote, elegante hond heeft een symmetrische en krachtige bouw. Hij is de belichaming van kracht, sierlijkheid en uithoudingsvermogen. De vacht van de Engelse Setter is zijdeachtig en golvend. De term 'belton' (gevlekt) wordt gebruikt om de kleur van de vacht te beschrijven. De basiskleur is altijd wit, en de tweede kleur is zwart (blue belton), geel (lemon belton), oranje (orange belton), leverkleurig (liver belton) of driekleurig. Volwassen mannetjes hebben een schofthoogte van 65-69cm en wegen ongeveer 28,5kg. Volwassen vrouwtjes zijn 61-65cm en 27kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Rustige hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Engelse Setters zijn vriendelijke, opgewekte honden die zich hechten aan hun gezin. Het zijn levendige en sociale dieren die de komst van bezoekers aankondigen, maar vervolgens met ze omgaan alsof ze al hun hele leven vrienden zijn! Ze kunnen goed met kinderen overweg en zijn zeer tolerant, hoewel hier geen misbruik van gemaakt moet worden. Verder gaan ze van nature goed om met andere honden en huisdieren.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

De afkomst van de Engelse Setter gaat terug tot de 16e eeuw, toen dit ras werd gebruikt als jachthond om vogels te vinden. Er zijn verschillende versies van de geschiedenis dit ras. Een versie is dat dit ras afkomstig is van verschillende Spaanse landspaniëls. Volgens een andere theorie is het een kruising van de vroegere Walter Spaniël, de oude Spaanse Pointer en de eerste springersoorten. De oudste bekende tekst die over dit ras schrijft is een vertaling vanuit het Latijn uit 1576 door Johannes Caius, maar het is niet geheel zeker of deze tekst de voorouders van de huidige Setter beschrijft. In 1859 deden Engelse Setters voor het eerst mee aan een hondenshow, in Newcastle-upon-Tyne in het Noordoosten van Engeland.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!