Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Engelse Springer Spaniël

De Engelse Springer Spaniël is een compacte, middelgrote hond met lange oren. Deze hond is alert, vriendelijk en goed van vertrouwen. Zijn vacht is steil en middellang met hier en daar extra lange haren. De kleur kan zwart-wit zijn, lever-wit of met taankleurige vlekken. Een volwassen Engelse Springer Spaniël is ongeveer 51cm hoog en weegt 23-25kg.
Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Een typischeEngelse Springer Spaniël is extravert, vriendelijk, leert snel en maakt het je graag naar je zin. Ze zijn uitstekende gezelschaps- en gezinshonden, die zich goed gedragen en snel iets nieuws kunnen leren. Enkele minder goed opgevoede honden van dit ras kunnen koppig, timide of agressief zijn, maar dat is de uitzondering die de regel bevestigt. Engelse Springer Spaniël die als showhond worden gebruikt, lijken rustiger en minder actief te zijn dan hun werkende familieleden.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Alle spaniëls stammen af van de Spaanse spaniëls. Tot de zeventiende eeuw werden alle spaniëlsoorten beschouwd als één ras. De grotere spaniëls waren de voorvaderen van de huidige Engelse Springer Spaniël. In 1892 erkende de Britse Kennel Club Cocker- en de Springer Spaniël als aparte rassen, hoewel ze soms in hetzelfde nest geboren werden. Dit werd al snel een halt toegeroepen door de twee fokverenigingen en er werd een rasstandaard opgesteld voor beide rassen. De Engelse Springer Spaniël werd oorspronkelijk gebruikt om wild te vinden en op te jagen voor netten. Tegenwoordig worden ze gebruikt om wild te vinden, op te jagen en op te halen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!