Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Engelse Cocker Spaniël

De Engelse Cocker Spaniël is een middelgrote, harmonieuze hond. Zijn vacht is zacht en zijdeachtig en heeft extra lange haren op de voorpoten. Hij kan verschillende kleuren en kleurencombinaties hebben, waaronder effen zwart, rood, oranje en bruin, combinaties van zwart met wit, lever met wit, rood met wit, blauwschimmel, oranjeschimmel, zwartschimmel, tweekleurig en driekleurig. Een volwassen mannetje is 39-41cm hoog en vrouwtjes zijn 38-39cm. Ze wegen ongeveer 13-14,5kg.
Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Deze drukke, vriendelijke honden zijn gek op menselijk gezelschap en willen niets liever dan hun baasjes tevreden stellen. Het zijn ideale honden als je kinderen hebt en ze kunnen ook goed overweg met andere huisdieren. De Cocker Spaniël is een vrolijke hond, die continu kwispelt en je graag 'cadeautjes' komt brengen. Hij leert snel en is gemakkelijk te trainen.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

De Engelse Cocker Spaniël is een van de oudste spaniëlsoorten. Ze ontstonden in het Spanje van de veertiende eeuw. Tot aan de zeventiende eeuw werden alle spaniëls gezien als één ras. De grotere werden gebruikt om op 'wild op te jagen' (in het Engels: to spring game) en de kleinere variant joeg 'houtsnippen' (in het Engels: woodcocks) uit hun schuilplaatsen. Daaruit ontstonden de toevoegingen springer en cocker. In 1892 begon de Britse Kennel Club onderscheid te maken tussen de twee soorten. Aan de andere kant van de Atlantische oceaan gebruikten de Amerikanen dezelfde hond om een net iets andere Cocker te ontwikkelen, die nu bekend staat als de Amerikaanse Cocker Spaniël.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!