Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Clumber Spaniël

De Clumber Spaniël is een grote, krachtige hond, die zwaarder en steviger is dan de andere spaniëlsoorten. Als hij volgroeid is, heeft hij een schofthoogte van 45-50cm. Een volwassen reu weegt 29,5-34kg en een volwassen teef 25-29,5kg. De weelderige, zijdeachtige vacht is wit met citroenkleurige of oranje vlekken, en hij heeft sproeten op zijn snuit.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag rustig wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

De Clumber Spaniël is iets afstandelijker dan sommige anders spaniëls. Hij is een opgewekte, toegewijde gezinshond, maar hij is ook goed in kwijlen! Hij kan koppig zijn, maar wil over het algemeen zijn baasje tevreden stellen en daarom doet hij het goed in trainingen. Wel op de voorwaarde dat hij op de juiste manier gemotiveerd wordt.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

Er werd lang gedacht dat de Clumber Spaniël een Frans ras was, dat tweehonderd jaar geleden door de Graaf van Noailles naar Groot-Brittannië werd gebracht. Deze graaf zou zijn honden in veiligheid hebben willen brengen tijdens de revolutie en gaf daarom zijn prijswinnende spaniëls aan de Graaf van Newcastle. Er is echter weinig bewijs dat deze theorie klopt en tegenwoordig wordt aangenomen dat de Clumber Spaniël een Britse creatie is en ontwikkeld werd uit verschillende jachtspaniëls en andere rassen.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!