Your Pet, Our Passion.

Basset Hound

Basset Hounds zijn redelijk grote honden met korte poten (basset komt van het Franse woord 'bas', dat 'laag' betekent). De korte, zachte vacht kan elke hondenkleur hebben, maar is meestal driekleurig (zwart, taankleurig en wit) of tweekleurig (citroengeel en wit). Een volwassen Basset Hound is 33-38cm hoog en weegt tussen de 18 en 27kg.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Gemiddeld formaat hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet wekelijks verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

Basset Hounds zien er misschien serieus en somber uit, maar ze zijn sociaal, kalm en speels. Ze zijn ook liefdevol richting mensen, gek op kinderen en kunnen goed overweg met andere honden en huisdieren. Ze zijn vriendelijk richting onbekenden, maar als ze gevaar ruiken, gaan ze hard blaffen. Verder hebben ze behoefte aan gezelschap, dus als ze regelmatig alleen zijn, is het beter als er nog een andere hond is.

Oorsprong

Land van herkomst: Frankrijk

De Basset Hound ontstond in de 16e eeuw in Frankrijk en werd door middeleeuwse monniken gefokt om te jagen in dicht struikgewas. Het ras kwam pas echt tot bloei op de Britse eilanden in de tweede helft van de 19e eeuw. Twee honden van de Markies van Tournon werden in 1866 geïmporteerd naar Lord Galway van Engeland. Vandaar ging een nestje naar Lord Onslow, die verder ging met het ontwikkelen van een uitzonderlijke roedel honden door deze honden met andere geïmporteerde honden van de Coltreux-roedel uit Normandië te kruisen.

Gezondheid

Beweging

Voeding

Verzorging

Omgang met kinderen

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!