Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Amerikaanse Cocker Spaniël

De Amerikaanse Cocker Spaniël heeft een kenmerkend uiterlijk dat afkomstig is van zijn Engelse Cocker-neef. Hij heeft echter een rondere schedel en een extra weelderige, chique vacht. Een volwassen reu is 37-39cm hoog, teefjes zijn 34-37cm. Ze wegen ongeveer 11kg als ze volgroeid zijn. De vacht kan allerlei kleuren en kleurencombinaties hebben, met specifieke vlekken. Zie de rasstandaard voor meer informatie.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes zonder ervaring
  • Basistraining nodig
  • Gaat graag actief wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Geen waakhond
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Vrolijk is een woord dat dit ras goed beschrijft. Dit is een zelfverzekerde, opgewekte hond. Vroege, grondige socialisatie wordt aanbevolen om ervoor te zorgen dat hij went aan onbekenden en nieuwe situaties. Hij is misschien niet zo groot als de meeste jachthonden, maar hij is graag druk bezig en is dol op spelletjes en tijd doorbrengen met zijn gezin. Hij vindt het niet fijn om lang alleen te zijn.

Oorsprong

Land van herkomst: Amerika

Het verhaal gaat dat de eerste Cocker Spaniël in 1620 in Amerika aankwam op de Mayflower, samen met de pelgrims. Immigranten die in de eeuwen daarop naar Amerika kwamen, brachten er nog meer mee en gebruikten ze om de wildernis van het nieuwe land te verkennen. De Amerikaanse Cocker Spaniël werd in de 19e eeuw ontwikkeld uit de Engelse cocker, om geschoten kwartels en houtsnippen op te halen. Tegenwoordig hebben ze nog steeds een jachtinstinct, maar worden ze gebruikt als showhond of gezelschapsdier.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!