Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Welsh Springer Spaniël

De Welsh Springer Spaniël is een compacte, symmetrische, middelgrote hond die gemaakt is om lange tijd hard te kunnen werken. Hij heeft een glanzende, zijdeachtige, steile vacht met extra lange haren op zijn ledematen. De vacht is rood met wit. Een volwassen reu is 48cm hoog en een teef 46cm. Ze wegen tussen de 16 en 20kg.
Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met een beetje ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een of twee uur per dag wandelen
  • Kleine hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft en waarschuwt
  • Gaat goed samen met andere huisdieren

Persoonlijkheid

Deze hond heeft net als andere spaniëls zachte, trouwe ogen en is volledig toegewijd aan zijn familie. Het is een opgewekt, vrolijk gezelschapsdier dat zich op mensen richt, maar wel afstandelijk kan zijn richting onbekenden. Het is een echte gezinshond die niet graag alleen is. Hij is gemakkelijk te trainen en daarom doet hij het goed bij gehoorzaamheidstrainingen of als jachthond.

Oorsprong

Land van herkomst: Wales

Rood-witte spaniëls komen al voor in Wales sinds de achttiende eeuw. Ze leefden in eerste instantie in Wales en West-Engeland, voordat ze ook in Oost-Engeland en Schotland terecht kwamen, waar ze gebruikt werden als jachthond en fokhond. Het zijn veelzijdige honden met een goed jachtinstinct en daarom was er wereldwijd veel interesse in dit ras: in de negentiende en twintigste eeuw werden ze regelmatig naar het buitenland geëxporteerd. Voordat ze in 1902 werden geaccepteerd door de Britse Kennel Club, stonden ze bekend als Welsh Cockers.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!