Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Your Pet, Our Passion.

Airedale Terriër

Dit is de koning van de terriërs - de grootste van de terriër rassengroep, waarvan volwassen reuen 58 tot 61cm hoog worden en teven 56  tot 59cm. Reuen wegen ongeveer 25-28kg en teven van 21-23kg, afhankelijk van hun bouw. De Airedale terrier is een gedrongen hond met een gespierd lijf en een ruwe, draadharige vacht die zwart/grijs (zadelpatroon) en tan (roodbruin) is.

Wat je moet weten over dit ras
  • Hond die geschikt is voor baasjes met ervaring
  • Uitgebreide training nodig
  • Gaat graag uitgebreid wandelen
  • Gaat graag een uur per dag wandelen
  • Grote hond
  • Een beetje kwijlen
  • Moet om de dag verzorgd worden
  • Blaffende en spraakzame hond
  • Waakhond. Blaft, waarschuwt en bewaakt
  • Heeft misschien wat training nodig om met andere dieren samen te wonen

Persoonlijkheid

In vergelijking met de meeste terriërsoorten is de Airedale zelfverzekerd, brutaal en extravert. Het is een vriendelijke, energieke hond die snel leert en het goed doet tijdens trainingen, bijvoorbeeld behendigheidsspelletjes of gehoorzaamheidstraining, thuis of op een cursus.

Oorsprong

Land van herkomst: Engeland

De Airedale Terriër stamt af van de inmiddels uitgestorven Black and Tanterriër. Hij werd ontwikkeld in de 19e eeuw in het rivierengebied van de Aire, Wharfe en Calder in Yorkshire (Verenigd Koninkrijk), door otterjagers die een jachthond wilden die ook als waakhond diende. Grote terriërsoorten werden gekruist met de Otterhound, om een hond te creëren die groot genoeg was om op volwassen dassen en otters te jagen. Latere kruisingen met de Ierse Terriër en mogelijk de Welsh Terriër leidden tot dit formaat en soort hond.

Heb je je perfecte ras gevonden? Bekijk dan de volgende tips en adviezen:

Labrador die naast de bank ligt
Op zoek naar een hond
Is dit het juiste ras voor jou?
Alle honden hebben hun eigen karakter. Doe de test en ontdek welk hondenras het beste bij jou en je levensstijl past.
Hond met rode halsband zit naast de eigenaar
Op zoek naar een hond
Vind een goede fokker
Als je een raszuivere puppy wilt, moet je vertrouwen op een gerenommeerde fokker. Deze gids helpt je bij het vinden van de juiste fokker.
Puppy die aan de lijn naast de eigenaar loopt
Op zoek naar een hond
Denk je erover om een ​​puppy te nemen?
Word lid van onze Puppy Club voor tips en adviezen van onze Purina-experts bij het vinden van de juiste puppy en het voorbereiden van de thuiskomst van jouw nieuwste familielid.
Hond met rode halsband
Op zoek naar een hond
Een hond in huis
Terwijl je wacht tot je jouw puppy thuis kunt verwelkomen, kun je alvast wat dingen regelen. Lees hier wat je vooraf kunt doen om je zo goed mogelijk voor te bereiden.
Hond met rode halsband ligt
Adoptie
Het geeft ongelooflijk veel voldoening om een ​​hond te adopteren uit een dierenasiel. Het betekent vaak dat je ze een tweede kans in het leven kunt bieden. Veel honden in een asiel wachten op een liefdevol gezin en een nieuw thuis, maar wat kun je van het adoptieproces verwachten?
Hond met rode halsband kijkt uit het raam
Puppy advies
Alles wat je moet weten
Het krijgen van een nieuwe puppy is ongelooflijk spannend voor het hele gezin, maar het kan best eng zijn voor je nieuwe pup. Ontdek met ons deskundige puppy-advies hoe je met alles kunt omgaan, van gedrag tot gezondheidsvragen.
Eigenaar controleert halsband
Op zoek naar een hond
Voordelen van een hond in huis
Het is algemeen bekend dat een hond de beste vriend is van de mens, maar wist je dat het hebben van een hond talloze voordelen heeft? Van het helpen om fit te worden tot het ontmoeten van nieuwe mensen, jouw puppy kan daadwerkelijk helpen om je gezondheid en sociale leven te verbeteren. Lees verder om de voordelen van honden te ontdekken!